Yalçınalp talep yoğunluğu nedeni ile olumsuz hava şartlarının da etkisine istinaden tüm Türkiye’de 23 Aralık tarihine uzatılan başvuruların artık sonlandığı ve akademik takvimin kısa süre sonra açıklanacağını ekledi.
Yalçınalp, Siyaset Akademisi’nin 2008 Ocak ayı itibarıyla faaliyete geçirildiğini, AK Parti’ye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Akademideki yeniliklerden birinin, uzaktan eğitim uygulaması ve deneyim paylaşımı olduğunu bildiren Yalçınalp, bu yıl tüm Türkiye’den Siyaset Akademisi’ne kayıt yaptıranların yoğun talep gösterdiği gibi Trabzon’umuzda da önceki yılların iki katı başvuru ile program uygulama süreci için hazırlıklarımıza başladık dedi.
SIYASET AKADEMİSİNE KATILMIŞ OLMAK YA DA OLMAMAK BIR FARKLILIK OLUŞTURACAK
Ak Parti Siyaset Akademisi kapsamında hem üniversitelerden ve alanında uzmanlardan oluşan, hem de deneyim paylaşımlarında sanatçı, yazar, belediye başkanı gibi görevi bizzat yapan kişilerin olduğu çok önemli bir uzman eğitmen portföyü bulunmaktadır. Sınavların da çok dikkatli bir şekilde yapılacağını dile getiren Yalçınalp, "Hocaların daha etkin, interaktif, eğlenceli ders sunumları yapmalarını sağlayacağız. Hocalarımızdan böyle ricalarımız olacak. Sıkılmadan izlesinler. Çünkü işten çıkıp gelecekler ya da hafta sonları gelecekler. Bu programı büyük keyifle tamamlamalarını ve faydalanmalarını istiyoruz. Ar-Ge den sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sn. Hotar’ın da söylediği gibi bundan sonraki süreçte bizim teşkilatlarımızda görev almada Siyaset Akademisi'ne katılmış olmak ya da olmamak bir farklılık oluşturacaktır." ifadelerini kullandı.