Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
Trabzon Üniversitesi Akademisyenleri Türk Halk Müziği Konseri ile Mest Etti
 

Trabzon Üniversitesi Akademisyenleri Türk Halk Müziği Konseri ile Mest Etti

Trabzon Üniversitesi "Akademisyenler Türk Halk Müziği Topluluğu”, halk müziğinin seçkin örnekleri ile unutulmaz bir gece yaşattı. Konsere katılan müzikseverler, koroyu dakikalarca ayakta alkışladı.

30 Mayıs 2023 Salı 17:24
Yazdır

Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Köksal Ayşan yönetiminde icra edilen konserin korosunda Trabzon Üniversitesi'nin farklı fakültelerinde görev yapan akademisyenler yer aldı. Program sunuculuğunu ise Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Arş. Gör.  Aybüke Baştürk yaptı.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve katılımın çok yüksek olduğu konsere, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, eşi Hanımefendi Kadriye Âşıkkutlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Atilla Çimer, fakülte dekanları, akademik, idari personel, öğrenciler ile müzikseverler katıldı.

Müzik dinletisi sonunda koro Şefi Öğr. Gör. Köksal Ayşan’a çiçek takdim eden Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Türk Halk Müziği konserini çok beğendiğini dile getirerek tekrarını istedi. Âşıkkutlu, yaptığı konuşmada: “Ben gönül sazımın tellerinin titrediğini hissetim. Bu organizasyonu gerçekleştiren başta koro şefimiz Köksal Ayşan hocamız olmak üzere saz ve söz ekibiyle tüm icra heyetine, organizasyonda emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir müzik ziyafeti sundular.  Üniversitemizin öğretim üyeleri ve çalışanlarından oluşan bu heyet bizi onurlandırdı. Biz kendimizi, 2018 yılında kurulmuş bir üniversite olarak görmüyoruz. Çünkü mazimiz yarım asrı geçen bir zamana dayanıyor. Bundan dolayı da mutluyuz, gurur duyuyoruz. Nitekim bunun somut örneği olarak sahnedeki bu saygıdeğer heyete büyük bir alkış rica ediyorum. Gönüllerine, ağızlarına ve emeklerine sağlık.” dedi.

Konserin birinci bölümünde koro tarafından Erzurum yöresine ait Suat Işıklı / Raci Alkır derlemesi "Tutam Yar Elinden”; Denizli / Acıpayam yöresine ait Veli Acımaz derlemesi "Tepsi de Tepsi Fındıklar"; Erzincan yöresine ait Ali Haydar Çiçek derlemesi "Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma"; Ankara yöresine ait Rasim Gözübüyük derlemesi "Keziban'ın Alt Odası Sekili"; Sivas yöresine ait Aşık Veysel Şatıroğlu derlemesi "Bu Dünyayı Kuran Mimar"; Tokat /Zile yöresine ait Sadık Doğanay derlemesi "El Vurup Yaremi İncitme Tabip"; Niğde/Aksaray yöresine ait Ahmet Gürses derlemesi "Aziziye Aziziye"; Ardahan / Göle yöresine ait Ferman Baba derlemesi "Durnam" eserleri icra edildi. Solo tarafından ise Aşık Ali Sultan’dan alınan Sivas Yıldızeli’ne ait türküyü Ferdi Sakallıoğlu; Sivas Divriği yöresine ait Mehmet Yüzgeç derlemesi “Akşam Olur Karanlığa Kalırsın” adlı türküyü Taner Altun seslendirirken Artvin Hopa yöresine ait Kazım Koyuncu’dan alınan “Hey Gidi Karadeniz” ve Resul Dindar’dan alınan “Karşıya Çifte Çamlar”, adlı türküler ise Zümrüt Şen tarafından seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde koro tarafından Kütahya yöresine ait Hisarlı Ahmet’ten alınan “A İstanbul Sen Bir Han Mısın”; Kars yöresine ait Hüseyin Muratoğlu’ndan alınan “Bayram Gelip Elime Elimize”; Erzincan yöresine ait Turan Engin’den alınan “Vardım Hint Eline; Kırşehir yöresine ait Neşet Ertaş’tan alınan “Bağışla Sevdiğim Hakkın Seversen”; İzmir yöresine ait Mustafa İpek’ten alınan “İskender Boğazı Dardır Geçilmez” eserleri müzikseverler tarafından ilgiyle dinlendi. Solo olarak da Sivas Kangal yöresinden Muhlis Akarsu’dan alınan “Dağlar Seni Delik Delik Delerim” adlı türküyü Mustafa Ürey; Erzincan yöresinden Aşık Beyhani’den alınan “Yolumuz Gurbete Düştü” adlı türküyü Gürhan Bebek; Görele yöresinden Sırrı Öztürk’ten alınan Derenin Kıyıları adlı türküyü Tamer Civil;  Orta Anadolu yöresine ait Selahattin Çelikses’ten alınan “Çaya İner Ağlarım” adlı türküyü perküsyon sanatçısı Sabutay Çakmakoğlu; Hatay yöresine ait Emel Akçay/Halide Alkan’dan alınan Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok” adlı türküyü Erman Öncü; Kırşehir yöresinden Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’tan alınan “Hasret Düştü Gönlüme” adlı türküyü ise Özlem Aydın seslendirdi.

Fatih Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Şef Köksal Ayşan’ın büyük bir ustalık ve titizlikle adeta nakış gibi işleyerek yönettiği koro ve sazlar uyumları ile göz doldururken konseri izlemeye gelen türkü dostları da muhteşem bir ziyafete tanık oldu. Birbirinden güzel türküler seslendiren korist ve solistler, göz alıcı performansları ile dakikalarca ayakta alkışlandı.

Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Öğr. Gör. Köksal Ayşan’a Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, gecenin fikir babalığını yapan Fatih Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Taner Altun’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer ve program sunucusu Arş. Gör. Aybüke Baştürk’e de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal tarafından çiçek takdim edildi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Üniversitesi, "Akademisyenler, Türk, Halk, Müziği, Topluluğu”, halk, müziğinin, seçkin, örnekleri, ile, unutulmaz, bir, gece, yaşattı, Konsere, katılan, müzikseverler, koroyu, dakikalarca, ayakta, alkışladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur