Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Ya cezayı öde ödemezsen çık
 

Ya cezayı öde ödemezsen çık

Kar payını ödemeyenler sözleşme gereği damını kaybedecek

12 Temmuz 2015 Pazar 16:53
Yazdır
KARDAN YÜZDE 10 TALEP EDİLDİ

TRABZON’DAKİ balıkçı barınaklarına tebligat yapan Milli Emlak Müdürlüğü, maliyeye bildirilen bilanço üzerinden Gayri Safi İradı’nın yüzde 10’unu kar payı olarak talep etti. Balıkçı barınakları, kendilerinden talep edilen bu kar payını ödemedi. Sözleşmeye uymayanların damlarını elinden almayı planlayan Milli Emlak Müdürlüğü ile balıkçı kooperatifi mahkemelik oldu. Son kararı ise yargı verecek.

ÖZEL DAMLAR 100 BİN TL EDİYOR

TRABZON’DA balıkçılara yapılan damların bir kısmının iş adamı, doktor, siyasetçi, bürokrat ve sporcuların satın alması tartışmalara neden olurken, Milli Emlak Müdürlüğü’nün damlar üzerinden kar hesabı yapması mesleği balıkçılık olan kişileri zora soktu. 100 bin TL’ye satılan damlardaki balıkçıların sayısı her geçen gün azalırken, talep edilen payın ödenmesinin ise mümkün olmadığı ileri sürüldü.

İKİ DAMDAN 720 BİN TL İSTENDİ

2005 yılında yapılan sözleşme gereği, iki balıkçı barınağından 720 bin TL pay talep edildiği ileri sürülürken, balıkçıların yoğun olduğu Faroz Balıkçı Barınağı’ndan ise kira, teminat ve gayri safi iradın yüzde 10’u olan 8 bin 300 TL pay faiziyle birlikte istendi. Maliye Bakanlığı ve balıkçı kooperatifi mahkemeden çıkacak sonucu bekliyor. Bu arada Çınaraltı için dam bekleyenlerin isimlerinin açıklanması istendi.

TRABZON’DAKİ balıkçı barınaklarına tebligat yapan Milli Emlak Müdürlüğü, maliyeye bildirilen bilanço üzerinden Gayri Safi İradı’nın yüzde 10’unu kar payı olarak talep etti. Balıkçı barınakları, kendilerinden talep edilen bu kar payını ödemedi. Sözleşmeye uymayanların damlarını elinden almayı planlayan milli emlak müdürlüğü ile balıkçı kooperatifi mahkemelik oldu.

BALIKÇILAR DAMLARI SATIYOR

Trabzon’da balıkçılara yapılan damların bir kısmının iş adamı, doktor, siyasetçi, bürokrat ve sporcuların satın alması tartışmalara neden olurken, Milli Emlak Müdürlüğü’nün damlar üzerinden kar hesabı yapması mesleği balıkçılık olan kişileri zora soktu. Özellikle 100. Yıl Balıkçı Barınağı’ndan damların 100 bin TL’ye satıldığı ve elden ele dolaştığı öğrenilirken, sayısı her geçen gün azalan balıkçıların talep edilen bedelleri ödenmesinin ise mümkün olmadığı ileri sürüldü.

2005 YILINDA SÖZLEŞME YAPILMIŞ

 

2005 yılında yapılan sözleşme gereği, iki balıkçı barınağından 720 bin TL pay talep edildiği ileri sürülürken, balıkçıların yoğun olduğu Faroz Balıkçı Barınağı’ndan ise kira, teminat ve gayri safi iradın yüzde 10’u olan 8 bin 300 TL pay faiziyle birlikte istendi. Maliye Bakanlığı ve balıkçı kooperatifi mahkemeden çıkacak sonucu bekliyor. Balıkçılar, kendilerinden istenilen parayı ödemekte zorluk çektiklerini söylediler. Bu arada Çınaraltı Kooperatifi için dam bekleyenlerin isimlerinin açıklanması istendi. Kooperatife üye olanların arasında siyasi kimliği ağır basan isimlerinde yer aldığı öğrenildi.

 

Anahtar Kelimeler: Kar, payını, ödemeyenler, sözleşme, gereği, damını, kaybedecek
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur