TRABZON’DAKİ balıkçı barınaklarına tebligat yapan Milli Emlak Müdürlüğü, maliyeye bildirilen bilanço üzerinden Gayri Safi İradı’nın yüzde 10’unu kar payı olarak talep etti. Balıkçı barınakları, kendilerinden talep edilen bu kar payını ödemedi. Sözleşmeye uymayanların damlarını elinden almayı planlayan Milli Emlak Müdürlüğü ile balıkçı kooperatifi mahkemelik oldu. Son kararı ise yargı verecek.
ÖZEL DAMLAR 100 BİN TL EDİYOR
TRABZON’DA balıkçılara yapılan damların bir kısmının iş adamı, doktor, siyasetçi, bürokrat ve sporcuların satın alması tartışmalara neden olurken, Milli Emlak Müdürlüğü’nün damlar üzerinden kar hesabı yapması mesleği balıkçılık olan kişileri zora soktu. 100 bin TL’ye satılan damlardaki balıkçıların sayısı her geçen gün azalırken, talep edilen payın ödenmesinin ise mümkün olmadığı ileri sürüldü.
İKİ DAMDAN 720 BİN TL İSTENDİ
2005 yılında yapılan sözleşme gereği, iki balıkçı barınağından 720 bin TL pay talep edildiği ileri sürülürken, balıkçıların yoğun olduğu Faroz Balıkçı Barınağı’ndan ise kira, teminat ve gayri safi iradın yüzde 10’u olan 8 bin 300 TL pay faiziyle birlikte istendi. Maliye Bakanlığı ve balıkçı kooperatifi mahkemeden çıkacak sonucu bekliyor. Bu arada Çınaraltı için dam bekleyenlerin isimlerinin açıklanması istendi.
TRABZON’DAKİ balıkçı barınaklarına tebligat yapan Milli Emlak Müdürlüğü, maliyeye bildirilen bilanço üzerinden Gayri Safi İradı’nın yüzde 10’unu kar payı olarak talep etti. Balıkçı barınakları, kendilerinden talep edilen bu kar payını ödemedi. Sözleşmeye uymayanların damlarını elinden almayı planlayan milli emlak müdürlüğü ile balıkçı kooperatifi mahkemelik oldu.
BALIKÇILAR DAMLARI SATIYOR
Trabzon’da balıkçılara yapılan damların bir kısmının iş adamı, doktor, siyasetçi, bürokrat ve sporcuların satın alması tartışmalara neden olurken, Milli Emlak Müdürlüğü’nün damlar üzerinden kar hesabı yapması mesleği balıkçılık olan kişileri zora soktu. Özellikle 100. Yıl Balıkçı Barınağı’ndan damların 100 bin TL’ye satıldığı ve elden ele dolaştığı öğrenilirken, sayısı her geçen gün azalan balıkçıların talep edilen bedelleri ödenmesinin ise mümkün olmadığı ileri sürüldü.
2005 YILINDA SÖZLEŞME YAPILMIŞ
2005 yılında yapılan sözleşme gereği, iki balıkçı barınağından 720 bin TL pay talep edildiği ileri sürülürken, balıkçıların yoğun olduğu Faroz Balıkçı Barınağı’ndan ise kira, teminat ve gayri safi iradın yüzde 10’u olan 8 bin 300 TL pay faiziyle birlikte istendi. Maliye Bakanlığı ve balıkçı kooperatifi mahkemeden çıkacak sonucu bekliyor. Balıkçılar, kendilerinden istenilen parayı ödemekte zorluk çektiklerini söylediler. Bu arada Çınaraltı Kooperatifi için dam bekleyenlerin isimlerinin açıklanması istendi. Kooperatife üye olanların arasında siyasi kimliği ağır basan isimlerinde yer aldığı öğrenildi.