Tamamlandığına Türkiye’nin en uzun Dünyadaki 2.uzun Tünel olacak olan Ovit Tünelinde aralıksız çalışma var.2 gidiş 2 geliş olarak yapılan tünelde toplam 12×2 olmak üzere 24 km. delgi yapılacak. 2700 metre ilave çığ tüneli yapılmasıyla Ovit Tünelinin uzunluğu 14700 metre olmuş olacak.
Barchip Kullanılıyor
Tünel çalışmalarında daha ekonomik olduğu gerekçesiyle işin hızlanmasını da sağlayan BarChip Makro Sentetik Fiberler kullanılıyor. Milliyet Gazetesinde yer alan habere göre daha ekonomik ve kolaylık sağladığı için kullanılan Sentetik Fiberler daha önce Maçka-Deliktaş ile Salmantaş Tünellerinde de kullanılmış. Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı tünelde püskürtme betonda çelik hasır yerine BarChip Makro Sentetik Fiberler kullanılmış durumda.
Çelik hasır işçiliği ile zaman kaybedilmeden püskürme betonda projenin başından beri Makro Sentetik Fiberler kullanılmasıyla ciddi ekonomik ve zaman kayıpların önüne geçildiği belirtiliyor. 26 Ağustos 2016 da delme işleminin tamamlanacağı Ovit Tüneli, Çin’in Shaanxi bölgesinde bulunan18.200 metrelik Zhongnanshar Tünelinden sonra dünyadaki 2.çift tüplü karayolu tüneli olacak. Tünelin hizmete girmesiyle kış mevsiminde 5-6 ay kar dolayısıyla kapalı kalan Rize-Erzurum karayolu 2640 metre rakımdaki Ovit dağından ulaşıma açılmış olacak.